De voordelen van scooter rijden

Wanneer je 16 wordt wil je natuurlijk graag je scooterrijbewijs halen. Fietsen heb je geen zin meer in, gas geven is natuurlijk veel leuker. Maar wat zijn de voordelen van het halen van je scooterrijbewijs?

Geen last van druk verkeer op de scooter

Wanneer je op de scooter rijdt zal je nooit last hebben van verkeersdrukte. Je kan overal namelijk gemakkelijk langs rijden. Zo zal je met je scooter nooit last hebben van files, je rijdt hier gewoon langs. Ook van parkeerproblemen zal je geen last hebben. Je scooter kan je namelijk gewoon parkeren waar je wilt zonder hiervoor te hoeven betalen, ideaal dus!

Scooterrijden is goedkoper dan autorijden

Naast bovenstaande voordelen is scooterrijden ook gewoon goedkoper. Zo betaal je voor een scooter alleen benzinekosten, verzekering en onderhoud. Terwijl je voor een auto benzine, verzekering, wegenbelasting en veel duurdere onderhoud betaalt. Daarbij komt kijken dat een scooter vaak erg zuinig rijdt. Vaak hoef je maar 1 keer in de 2 weken te tanken. Kortom, scooterrijden is goedkoper voor de portemonnee dan autorijden.

Meer mogelijkheden

Wanneer je in het bezit bent van het scooterrijbewijs heb je veel meer vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kan namelijk overal gewoon heen rijden. Op de fiets ben je hierin veel beperkter. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om het scooterrijbewijs erg vroeg te halen. Op je 16e mag je al zelfstandig de weg op met de scooter, mits je een rijbewijs hiervoor hebt. Rijbewijs halen? Dit is erg voordelig bij Turboscooby.

Ervaring op de weg opdoen

Wanneer je met een scooter mag rijden doe je onbewust al veel ervaring op de weg op. Wanneer je op je 18e gaat beginnen met je autorijbewijs zal je deze veel sneller kunnen halen. Zo zal je de basis verkeersregels over kunnen slaan. Dit scheelt je niet alleen erg veel tijd, maar ook veel lesgeld. Het halen van het autorijbewijs is namelijk niet goedkoop!

Met een scooter ben je flexibel

Met een scooter mag je vaak op wegen rijden waar je met een auto niet mag rijden. Daarnaast gaat een scooter met een geel kenteken ook nog eens 45 km/u. Dit is bijna even hard als een auto in de bebouwde kom. Op deze manier ben je dus veel flexibeler dan een auto en zijn je reistijden voor kleine stukjes ook nog eens korter dan met de auto. Allemaal goede redenen om je scooterrijbewijs te halen!

Persoonlijke voorkeur

Als laatste is het belangrijk om je dagelijkse activiteiten mee te nemen in je beslissing. Wanneer je bijvoorbeeld veel korte ritjes maakt is het kiezen voor een scooter veel aantrekkelijker dan een auto. Maar wanneer je telkens lange stukken moet rijden is een auto natuurlijk een veel betere keuze. Je kan er ook voor kiezen om op 16,5 te beginnen met het autorijbewijs. Wanneer je deze behaalt mag je ook op een scooter rijden. Dit is dan misschien wel duurder maar je hebt wel 2 vliegen in 1 klap!

Inhoudsopgave