Kosten scooter rijbewijs

Wat kost scooter rijbewijs?

Als je overweegt je scooterrijbewijs te halen, is het gunstig om te weten hoeveel het proces je kan kosten. Bij het budgetteren voor een scooterrijbewijs zijn er drie belangrijke kosten: het volgen van lessen, het behalen van het theorie-examen en het afleggen van praktijkexamens. Lees verder voor meer details!

Scooter rijlessen kosten

Om de kosten van motorrijles nauwkeurig in te schatten, moeten we met veel variabelen rekening houden. Laten we desondanks aannemen dat vier sessies volstaan als basis – met kosten die variëren afhankelijk van individuele omstandigheden.

Scooter rijbewijs in 1 dag halen? Een eendaagse cursus volgen is ook een optie. Je krijgt dan vier tot vijf uur scooterrijles samen met het praktijkexamen voor een vaste prijs. Wij raden u aan om bij uw plaatselijke TurboScooby rijschool te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

Theorie-examen kosten

Voordat je kunt beginnen met rijlessen, is het essentieel om te slagen voor het theorie-examen. Het tarief voor dit examen bedraagt €41,-; de kosten van de voorbereiding zijn echter afhankelijk van je voorkeuren. Je kunt kiezen voor een boekje over het rijbewijs AM, een cd met oefenexamens of online platform dat oefenexamens aanbiedt of kiezen voor een theoriecursussen.

Bij TurboScooby kan je een scooter theorie cursus volgen met onbeperkt klassikaal theoriecursus, online oefenmateriaal en inclusief CBR theorie examen. Met de onze theorie-pakket is het bijna onmogelijk om te zakken; zo goed als gegarandeerd slagenBekijk onze prijzen en pakketten!

Kosten CBR scooter praktijkexamen

Tot slot maakt ook het praktijkexamen deel uit van het behalen van je rijbewijs. Voor scooterrijders bedragen de kosten voor dit CBR-examen €130.

Kosten scooter rijbewijs gemeente

Ben je geslaagd voor je rijbewijs? Gefeliciteerd! Dan moet je het alleen nog ophalen bij de gemeente. Dat kost ook nog geld, maar daarna heb je jouw rijbewijs EINDELIJK in je handen. Dit jaar kost het halen van je rijbewijs in de meeste gemeenten gemiddeld €44,65. Heb je haast? Je kan de aanvraag voor een extra toeslag van €34,10 omzetten in een spoedaanvraag. Hierdoor stijgt het tarief wel tot €78,75 euro.

Kosten bromfiets rijbewijs

Totale kosten scooter rijbewijs

De totale kosten van een scooter rijbewijs is dus voor iedereen verschillend. Het aantal rijlessen dat jij zult nemen + theorie- en praktijkexamen. Zal je in één keer slagen voor het theorie-examen? Lukt het praktijkexamen in één keer? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de totale prijs. De kosten die minimaal voor iedereen hetzelfde is en blijft: 1x theorie-examen €41,- + 1x praktijkexamen €130,- + rijbewijs aanvragen bij de gemeente €44,65 = €215,65.

Inhoudsopgave